Možnosti nákupu na prodejnách BiOOO.cz
Otevřeno: |
ks |
Regál
Police
|
|
Otevřeno: |
ks | Hlídat dostupnost | |
Otevřeno: |
Na této prodejně produkt nevedeme. Objednejte si jej přes e-shop a zde vyzvedněte. |
Otevřeno: |
ks
|
Regál
Police
|
ks |
||
Na této prodejně produkt nevedeme. Objednejte si jej přes e-shop a zde vyzvedněte. |
Barlees Original bio pražený ječmen bez kofeinu 100 g
Pražený ječmen v BIO kvalitě bez kofeinu si můžete vychutnávat v průběhu celého dne a klidně i před spaním. Je skvělou alternativou kávy. Číst více...
NEKÁVA Original 100 g je vyrobená z praženého BIO českého ječmene. Díky absenci kofeinu ji můžete popíjet c průběhu celého dne a klidně si dejte i šálek před spaním! NEKÁVU si mohou dopřát i děti.
NEKÁVA má lehce zemitou, hořkou chuť s nádechem ořechů. Můžete si ji dopřát s mlékem - kravským či rostlinným a osladit si ji dle libosti.
„Jsem 100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100% biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru.“
Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.
Příprava
-
Moka konvička
Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce. -
French press
Na 100ml vody budeme potřebovat 6-7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo. -
Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru. -
Pákový kávovar
Sypanou/ mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci jako „klasické“ kávy – tedy 7-8g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity. -
Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.
Barlees je čeká značka, která vyrábí 100% přírodní produkty z ječmene, nepoužívají jakoukoliv chemii či aditiva. Ječmen je superpotravinou, která je bohatá na živiny, vlákninu, má nízký glykemický index a podporuje zdravá střeva. Všechny produkty jsou navíc v bio kvalitě.
Země původu: Česká republika
Výrobce: Orzo coffee s.r.o., Hodkovická 109 , 46312, Liberec, Česká republika
Složení produktu
Složení:
100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu (BIO – produkt ekologického zemědělství). Výrobek obsahuje lepek.
Pro hodnocení a komentování produktu musíte být přihlášeni: Přihlásit se
VLOŽTE DOTAZ DO PORADNY:
Složení produktu
Složení:
100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu (BIO – produkt ekologického zemědělství). Výrobek obsahuje lepek.